Auto - PNEUS, s.r.o.

Vitajte!

Nové nákladné pneumatiky Sava Avant 4Plus a Orjak 4Plus

Nové celoročné pneumatiky európskej kvality pre dopravcov, ktorým záleží na nákladoch

Praha, 22. september, 2016 – Sava, vedúca značka pneumatík v juhovýchodnej Európe, uvádza na trh nové pneumatiky Sava Avant 4Plus na riadenú a Orjak 4Plus na hnanú nápravu. Cestné nákladné pneumatiky európskej kvality sú vybavené najnovším dezénom, ktorý im popri ďalších výhodách umožňuje, aby boli v prevádzke po celý rok, pretože vďaka nemu spĺňajú požiadavky kladené na zimné pneumatiky. Goodyear UltraGrip PerformanceOkrem všestranného celoročného použitia ponúkajú nové pneumatiky Sava 4Plus hospodárnym prevádzkovateľom autoparkov aj niekoľko ďalších výhod, vrátane predĺženia kilometrového výkonu o 10% (v porovnaní s predchádzajúcou generáciou) a širšiu ponuku rôznych rozmerov.
Sava Avant 4Plus na riadenú nápravu sa vyrába v siedmich rôznych rozmeroch, vrátane jedného úplne nového. Dezén behúňa Avant 4Plus pneumatike prepožičiava optimálnu stopu, čo sa prejavuje rovnomerným opotrebovaním a vysokým kilometrovým výkonom. Spolu so zvolenou geometriou priečnych drážok dezén napomáha tiež deformácii behúňa a zlepšuje tak zimnú výkonnosť pneumatík na mokrých a zľadovatených cestách. Vďaka tomu Avant 4Plus takisto spĺňajú požiadavky, aby mohli byť ako zimné nákladné pneumatiky označené symbolom hory s trojitým vrcholom a symbolom snehovej vločky (3-Peak-Mountain-Snowflake; 3PMSF), a vyhovujú aj podmienkam označenia M + S. Ďalšou novinkou je to, že v prípade najširších rozmerov 385 / 55R22.5 a 385 / 65R22.5 majú teraz pneumatiky šesť rebier, čo im dáva väčšiu pružnosť než pri predchádzajúcom päťrebrovom vyhotovení. To takisto zlepšuje výkonnosť pneumatík v zimnom období a pozitívne sa prejavuje na postupe opotrebovávania sa. Nové pneumatiky Sava Avant 4Plus na riadenú nápravu sú navyše aj oveľa robustnejšie, a ponúkajú tak v porovnaní s predchádzajúcou generáciou zvýšenie kilometrového výkonu až o 10%[1].
Nové pneumatiky Orjak 4Plus na hnanú nápravu sú k dispozícii v piatich rozmeroch. Vyšší behúň predlžuje ich kilometrový výkon a zosilnenie v oblasti ramena pneumatiky zlepšuje ovládateľnosť i stabilitu, pričom prispieva i k ich dobrej výkonnosti v zimnom období. Označenie M + S a 3PMSF potvrdzuje, že aj Orjak 4Plus spĺňajú požiadavky na prevádzku v podmienkach priemernej európskej zimy. Rovnako ako pneumatiky Avant4 Plus ponúkajú Orjak 4Plus až o 10% vyšší kilometrový výkon1 než ich predchádzajúce generácie.

Nové nákladné pneumatiky Sava boli uvádzané do predaja postupne do septembra 2016 v nasledujúcich rozmeroch:

Sava Avant 4Plus na riadenú nápravu: 315 / 80R22.5, 295 / 80R22.5, 315 / 70R22.5, 385 / 55R22.5 (nový rozmer), 315 / 60R22.5, 295 / 60R22.5 a 385 / 65R22. 5.

Sava Orjak 4Plus na hnanú nápravu: 315 / 80R22.5, 295 / 80R22.5, 315 / 60R22.5, 315 / 70R22.5 a 295 / 60R22.5.

Nové pneumatiky Sava Avant 4Plus na riadenú nápravu a Orjak 4Plus na hnanú nápravu dopĺňajú pneumatiky Sava Cargo 4 s rozmerom 385 / 65R22.5 a 385 / 55R22.5. Tieto návesové pneumatiky ponúkajú všestrannosť, dobrú priľnavosť na mokrej vozovke a vysokú odolnosť, a v neposlednom rade aj dobrú protektorovateľnosť.

O značke Sava
Sava je jedna z popredných značiek v portfóliu výrobkov spoločnosti Goodyear a jedna z najznámejších značiek pneumatík v strednej a juhovýchodnej Európe. Pochádza zo Slovinska, kde má Goodyear rozsiahle výrobíé kapacity, a ponúka široký sortiment pneumatík pre úžitkové i osobné vozidlá. Pneumatiky Sava sa predávajú v celej Európe a vyvážajú sa i na ďalšie kontinenty. Pri kúpe pneumatík Sava zákazníci získavajú výrobok európskej kvality s technológiou Goodyear.
Ďalšie informácie o pneumatikách Sava na www.sava-tires.com.

KONTAKT:
David Kyncl
Sales Manager Truck CZ
Goodyear Dunlop Tires Czech s. r. o.
E-mail: david_kyncl@goodyear.com

Katarína Poláčková