Auto - PNEUS, s.r.o.

Vitajte!

Fulda uvádza na trh nové pneumatiky MultiControl

Bratislava 28. júna 2016 – Značka Fulda uvádza na trh svoju prvú celoročnú pneumatiku. Novinka s označením MultiControl predstavuje ideálne riešenie pre vodičov, ktorí chcú jazdiť bezpečne vo všetkých ročných obdobiach bez toho, aby pritom museli dvakrát do roka prezúvať pneumatiky. Technológia priečnych drážok 3D Bubble Blade, dezénové drážky MultiControl, pokročilá zmes a široká a plochá styčná plocha prepožičiavajú pneumatikám Fulda MultiControl vysoký kilometrový prebeh a vynikajúce charakteristiky ovládania nielen na suchu, ale i na mokrej alebo zasneženej vozovke a dokonca i na zľadovatených cestách.

Goodyear UltraGrip PerformanceVynikajúca ovládateľnosť vo všetkých ročných obdobiach
V záujme vytvorenia optimálnej rovnováhy medzi charakteristikami ovládateľnosti v lete a v zime využila Fulda v nových celoročných pneumatikách technológiu priečnych drážok 3D Bubble Blade. Táto technológia zaručuje konštantne dobrú priľnavosť na snehom alebo ľadom pokrytej vozovke a pri dažďových zrážkach, ale súčasne má i dobrú stabilitu pri jazde na suchom povrchu. Vysoký počet priečnych drážok vytvára veľké množstvo hrán, ktoré sa postupne, ako sa pneumatika odvaľuje, zakusujú do povrchu vozovky. Výsledkom je lepšia trakcia na snehu a na ľade. Súčasne sa ale priečne drážky dokážu spojiť a pri brzdení, zrýchľovaní alebo v zákrutách vytvoriť stabilný celok. To zvyšuje stabilitu pneumatík a znateľne zlepšuje presnosť riadenia. Výsledkom sú dobré charakteristiky ovládateľnosti vozidla a vysoký stupeň bezpečnosti vo všetkých ročných obdobiach.

Špeciálne dezénové drážky MultiControl odvádzajú vodu a znižujú tak nebezpečenstvo aquaplaningu. Pevnosť pneumatiky dodatočne zvyšujú mostíky medzi jednotlivými drážkami MultiControl, vrátane priečnych drážok. To pneumatikám MultiControl – či už novým alebo i (čiastočne) opotrebovaným - zabezpečuje dobrú priľnavosť na veľmi klzkom povrchu.

Priľnavosť vo všetkých ročných obdobiach
Jednou z najväčších úloh, ktorá stojí pred tvorcami celoročných pneumatík, je zloženie behúňovej zmesi, ktorá musí odvádzať dobrý výkon, či už počas chladnej zimy, alebo pri vysokých letných teplotách. Pneumatiky MultiControl využívajú pokročilú behúňovú zmes s jemne rozptýleným silikovým plnidlom. Adhézne vlastnosti zmesi behúňa vďaka tomu zostávajú konštantné v širokom rozmedzí teplôt a pneumatika poskytuje dobrý záber pri všetkých teplotách a v každom počasí.

Pneumatika MultiControl ale neponúka len vynikajúcu úroveň bezpečnosti. Vďaka vysokému kilometrovému prebehu je pôsobivá i z hľadiska pomeru ceny a úžitkovej hodnoty. Konštruktéri to dosiahli pomocou širokej, hladkej styčnej plochy, vďaka ktorej je väčšia plocha behúňa v priamom kontakte s povrchom vozovky a zaťaženie je tak po celej styčnej ploche pneumatiky rozdelené rovnomernejšie.
MultiControl bude na trhu od jesene 2016 v 18 rozmeroch, s šírkou od 155 to 225 milimetrov, priemerom od 13 do 17 palcov a profilom od 45 do 70.
Kompletný zoznam rozmerov
155/70 R13 75T 165/70 R14 81T
175/65 R14 82T 175/70 R14 81T
185/60 R15 88H XL 185/55 R15 82H
185/65 R15 88H 195/55 R16 87V
195/50 R15 82H 165/65 R14 97T
195/65 R15 91H 185/60 R14 82H
205/55 R16 94V XL 195/60 R15 88H
225/45 R17 94V XL 205/60 R16 96V XL
155/65 R14 75T 215/55 R16 97V XL

O značke Fulda

Fulda je nemecká značka pneumatík, založená v roku 1900, ktorá vyrába kvalitné a bezpečné výrobky s dlhodobou výkonnosťou a s vynikajúcim pomerom cena/výkon. Fulda je jednou z popredných značiek v Nemecku a ponúka rad spoľahlivých výrobkov špičkovej kvality pre osobnú dopravu a ľahké úžitkové vozidlá, nákladné vozidlá a pre poľnohospodársku techniku. Výrobky značky Fulda sú skonštruované tak, aby poskytli bezpečnú jazdu i v najnáročnejších podmienkach. Vďaka priebežnému programu výskumu a vývoja pneumatiky Fulda využívajú najnovšie technológie a materiály.

Dôkazom vysokej kvalitatívnej úrovne výrobkov Fulda sú pravidelne vychádzajúce odporúčania na základe výsledkov nezávislých testov.
Ďalšie informácie o značke Fulda na www.fulda.com. Pre ďalšie informácie o pneumatikách Fulda, možnostiach ich protektorovania a o ďalších službách v tejto oblasti navštívte  http://news.goodyear.eu

KONTAKT:
Boris Tománek
Consumer & Commercial Marketing Manager CZ/SK/HU
Goodyear Dunlop Tires Czech s. r. o.
E-mail: boris_tomanek@goodyear.com

Zuzana Škodler